måndag 22 december 2008

alustralien...

Det ar nu den 25 december, sjalvaste juldagen, och jag har precis borjat inse vart jag befinner mig. Gardagens julafton var bland det markligaste jag varit med om. Vi tog vara kottbullar, julballar och falaflar och traskade ivag till den botaniska tradgarden har i Melbourne. Dar hittade vi ett lampligt trad som ikladdes allehanda julpynt, och juleklapparna lades darunder. Sen satt vi dar i solen i sa lite klader som mojligt och at svensk julmat och laste julrim. Surrealistiskt. Men sjukt kul! Synd bara att pappa saknades...

Annars ar Melbourne battre an vantat! Ingen kyla har inte, bara en massa skon varme och sol... Vi har hunnit med ett besok pa zoo, jag fick antligen se en livs levande platypus (nabbdjur) sa nu kan jag do lycklig! Det ar formodligen varldens absolut coolaste djur. Vi har aven traskat runt en del pa stan, druckit mojitos och atit den beromda pizzan pa Bimbos, hangt pa stranden tillsammans med massa slemmiga doughnutsdjur, besokt granden i baren, brant oss lite har och var, lyssnat pa monster mash ett antal ganger samt klattrat i trad. Traden har ar sjukt klattringsvanliga, precis som syskonen Karlsson. Anna utbrast redan forsta dagen; "antligen nagra som vill klattra i trad!" Det enda trakiga som har hant ar att nan javel snodde mammans planbok och kamera pa en overfull sparvagn. usch!

Nu sitter vi har pa vart trevliga, lilla hostel dar det dagen till ara bjuds pa gratis ol & vin, sa det ryktas ev om en liten utgang ikvall. Jag har saknat er dar hemma en del nu nar det ar jul och allt, och jag hoppas allt ar bra med alla! Har hort rykten om en vit jul i vissa delar ocksa, sa grattis till er.

Kommer kanske inte vara alltfor flitig pa att hora av mig, kanner kanske att det finns viktigare saker har an att hanga pa internetcafeer, men nan gang da och da slinker jag nog in. Ska forsoka komma pa nagot bra satt att fixa sa ni far se lite skona bilder ocksa. Ta hand om er och god fortsattning!

torsdag 18 december 2008

tider som flytt...

(snodde ordvitsen från brorsan...)

Igår bar jag mig av till Linköping för att hjälpa bror min att flytta. Vi Karlssons har väl inte direkt världens bästa självdisciplin, så i själva verket ägnades nog mer tid åt diverse pauser än själva städningen, men till slut fick vi till det. Hann t.o.m med ett litet besök hos söta Sandra i Norrköping, som för övrigt kan ha världens finaste lägenhet. Carin & Can var så vänliga att komma och hjälpa till. Idag kördes grejerna hem, och stuvades in i det redan överfulla huset. Jag har ägnat timmar åt att försöka fixa min ipod, som sedan visade sig klara sig ganska bra utan min hjälp, tack och lov! Har lite svårt att tänka mig en resa på typ 30 timmar utan musik...

Resan ja. I övermorgon bär det av. Imorgon åker vi till Stockholm för att önska släkten en godan jul och sen är vi faktiskt på väg. Jag har ännu inte packat en trosa. Har nog aldrig varit med om en så oplanerad resa, men det kan ju faktiskt inte bli annat än bra.

På tal om tider som flytt har jag precis börjat inse att jag lämnat Oslo. Både tråkigt och skönt.

De här vackra damerna kommer iaf saknas något fruktansvärt!

Nej, om jag skulle sluta komma på orsaker för att slippa ta tag i packningen.. Fast nu när jag tänker efter har jag en liten hög julklappar som faktiskt måste slås in...

måndag 15 december 2008

be careful what you wish for...

så där ja. Nu har jag äntligen kommit tillbaka till verkligheten. Förra veckan var det jobb, jobb, jobb och inget mer. Kanske en öl eller två efteråt i väntan på nattbussen. Jag lyckades i alla fall få ihop 78 timmar på sex dagar, inte illa!

Igår kom mamman och hämtade mig i Oslo, och nu är jag samt allt mitt pick och pack hemma i skogen. I morgon blir det flyttstädning hos brorsan i Linköping, kanske tar ett litet besök i Norrköping på hemvägen, och sen bär det av mot Australien på fredag. Det värsta är att jag precis har kollat vädret där nere nu så här i juletider. Jag har ju varit lite sådär taggad på att fira jul i värme och sol, eftersom jag älskar allt som har med julen att göra och helst vill ha snö, granar och mörker. Nu ser det ut som om det varken blir det ena eller det andra. Det ska nämligen vara mellan 6 och 14 grader och moln i Melbourne runt jul. The Whatz??? Varken snö, sol eller värme? Skitjul. Men klart det ska bli kul att komma iväg, och inte minst att träffa syster yster igen.

Nu ska jag pyssla julkort. Inte för att de kommer fram till jul, men ändå. Man kan välja på metal-tomte eller norsk lutefisk.

måndag 8 december 2008

The Volbeatz!

Efter att ha sovit bort halva dagen igår tog jag mig iväg till Sofia (och Fredrik) på glöggparty. Hur mysigt som helst, men jag måste erkänna att den norska tomteglöggen vann över den svenska (stockholmska...) årgångsglöggen. "Använd gärna det billigaste rödvinet!"

Mitt i trevligheterna var jag tvungen att tacka för mig och ta mig vidare. Jag skulle nämligen iväg och se Volbeat. Jag måste faktiskt erkänna att så där jättetaggad var jag väl inte. Visst skulle det bli kul att se dem, men eftersom biljetterna tog slut så fort var det bara jag som fick tag i en, och skulle således gå själv. I kön träffade jag på en snubbe som hette Robin och var från Östersund. Robin visade sig ha en extrabiljett, så jag ringde Lollo som kastade sig iväg och var där på två röda. Robin vägrade dessutom att ta emot något annat än en kall pils för biljetten. Ibland har man tur!!!

Konserten var för övrigt riktigt, riktigt bra. Lokalen (John Dee) var ganska liten, men stämningen på topp. Grabbarna gjorde en riktigt grym spelning, och som vanligt sitter jag nu och är bitter för att den är slut. Efter att ha införskaffat oss ett par tröjor bestämde vi oss för att kvällen inte riktigt var slut än och gick och tog en öl på De Villes, vilket visade sig vara ett smart drag, eftersom samma tanke hade slagit en drös andra volbeatare. Hon i baren fattade galoppen och snart spelades Volbeat non-stop. Mycket bra stämning även här, men vi var helt utschasade (????) efter spelningen så vi gav upp och åkte hemåt. En mycket, mycket lyckad söndag.

onsdag 3 december 2008

Ja, världens bästa pappa... Fixa snö nu!

Ännu mera hurra! Idag när jag klev utanför dörren var allt vitt! Visserligen håller snön redan på att smälta bort nu bara några timmar senare, men ändå!

Idag har det pratats julkalendrar. Jag har ännu inte sett årets julkalender, så jag har ingen uppfattning eller åsikt om den. Jag har faktiskt inte sett julkalendern på flera år. Något som jag däremot har en uppfattning om är vilka julkalendrar jag tycker har varit de allra bästa genom åren, nämligen;

5. Dieselråttor & Sjömansmöss

2002. Jag verkar vara en av väldigt få som tycker att det här är en av de allra bästa julkalendrarna. Två barn som är på kryssning blir förminskade och nerspolade i maskinrummet av toalettdykaren Lucky Closette (vad en toalettdykare egentligen är verkar ganska oklart. Någon slags råtta?) Där nere lever en massa dieselråttor, jag vill även minnas ett kölsvin, en solkatt och oraklet i oljetråget. Grym! Tror faktiskt att det här var den sista jag faktiskt följde. Jag hade t.o.m det tillhörande dataspelet...


4. Jul på Näsbrännan, Skuggan av en gris.



Det här var radiokalendern 1993, som genast blev en hit i min familj. Den handlar om några galna hustomtar som bor under golvet i ett öde hus. Just det här året kommer en familj som ska fira jul där, och tomtarna försöker hjälpa till så att familjen ska få det så bra som möjligt, så där som hustomtar gör. Det går väl sådär. Favoriterna var fladdermössen Vesper Nilsson & coolingen Clint Luva.


3. Trolltider.


Trolltider har gått som julkalender två gånger, -79 och -85. Eftersom jag inte var född då har jag aldrig sett den som just en julkalender. Däremot gick den i repris på tv någon gång när jag var liten, och den finns också på film hemma i Hissjö. Förmodligen den mysigaste julkalendern ever, med vättar, troll, häxor och feer. "Men vad har hänt med min röst?!"

2. Tomtemaskinen.



1993. Om gubben Pettson och katten Findus. Pettson har råkat lova Findus att tomten ska komma på julafton, och börjar därför uppfinna en tomtemaskin. HUR bra som helst!

1. Sunes Jul.



Såklart. Utan tvekan den absolut bästa julkalendern genom tiderna. Förmodligen det bästa som någonsin sänts i svensk tv. Behöver väl ingen närmare beskrivning. Såg bara lite av den när jag var liten, men jag kommer ihåg när min kusin fick den i julklapp för rätt många år sen. Jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv! Bästa avsnitten är julhandeln, snöbollskriget och julbaket, och jag har i skrivande stund aldrig funnit mig i en situation där ett Sune-citat inte passar in. Rudolf och Håkan äger!


(Nej, Mysteriet på Greveholm är inte med. Deal with it!)

Äntligen Hurra!!!

Det snöar!!! Nere på stan är det mest en massa blött blask, men här uppe hos mig ligger det faktiskt lite kvar på marken, iaf fläckvis. Det är få saker som gör mig så glad som snö, och nästan inget gör mig gladare än den allra första! Och i år gäller det verkligen att njuta så länge det varar, eftersom jag planerar att spendera den största delen av vintern på betydligt varmare breddgrader..

Jag är pigg och mört som en kry! Jag lyckades bara få ihop två och en halv timmes sömn i går natt, och har precis kommit hem efter att ha jobbat över 13 timmar, men jag är fortfarande inte det allra minsta trött. Det kommer bli en lååång natt. Lurar lite på att gå ut på en nattpromenad i snöyran...