tisdag 22 september 2009

B-b-b-bird bird birds...

I varje buske och snar har i Australien traskar varldens laskigaste och fulaste fagel omkring till ingen nytta. Sa har ser den ut. Bushturkey.



Har om dagen brot sig en av dem in i vart lilla hus. Forsokte flaxa ut genom det stangda fonstret, fick panik och ett fullstandigt kackalorum brot ut. Den skrek och kacklade, flaxade och flog. In i koket, och slog sonder varenda glas och tallrik innan den med huvudet bankade loss myggnatet fran koksfonstret och flaxade ivag....

Och igar traffade vi en annan liten fagel. En liten rufstufs som var for liten for att flyga satt mitt i vandzonen utanfor varat hus och bara vantade pa att bli pakord. Efter en galen fageljakt fick vi in den lilla rackaren i en lada och korde ivag med henne till en trevlig fageldam som, tillsammans med sina 20 faglar av olika sorter, bodde en bit utanfor Byron. Dar fick lilla skrikfageln Maria ett nytt hem!

Det var bara det.

söndag 20 september 2009

saker i gorningen...

Antligen ar det dags for lite hederligt backpackande. Jag har trottnat lite pa att bara hanga i Byron Bay, sa for ett par veckor sen slutade jag pa bada mina jobb. Vi tog en liten tripp till Sunshine Coast for att halsa pa Kyles foraldrar. Det var hur mysigt som helst, tills Kyle surfade sonder hela pannan sin och fick spendera dagen pa sjukhus. Ett par stygn och en mugg jelly-beans senare fick vi tillbaka honom, och snabbt som attan hoppade vi in i bilen och drog ivag mot Brisbane. Det var namligen dags for en av hostens stora hojdpunkter. Raised Fist. HUR bra som helst!

Sen var det den 12 september, fodelsedag! Dagen tillbringades pa stranden, det surfades, dracks ginger beer och ats oliver. Paket fick jag ocksa, fran systeryster borta i landet kjempegreit. Middag pa Rails och ett par marys pa Beachie, och hyfsat tidigt i sang.

Nasta dag var det namligen tur att aka ivag pa ytterligare en Surfaris. Den har gangen med mig egna, nya, fina bananbrada! Hade som alltid en grym vecka, fast vagorna mest var skrap och jag sjalv blir samre att surfa dem for varje gang jag provar. Kyle foreslog lite forsiktigt att det kanske vore dags att skaffa en annan hobby. Stickning, ballet eller matlagning, t.ex. Hmpf!

Nu ar jag tillbaka i Brn B i nagra dagar, sen bar det av till Adelaide. Jag har slangt mina sista slantar pa en 10-dagars campingtripp i Australiens outback. Ayers Rock och det dar. Sa imorgon blir det hatt- och myggmedelsshopping!

torsdag 17 september 2009

ginger beer, ginger wine, ginger ale...

ingefara is the shit!

Nu ar jag ivag pa en Surfaris igen. Nu ska jag skryta lite over hur manga djur jag har sett idag. Idag har jag sett delfiner, en dykande val, en plaskande val med tillhorande valbebis, en stooor odla (over en meter), tva stora ormar (platta), en liten med ack sa giftig orm (levande, i veden framfor brasan), ett tjugotal (!) kangurus, en liten wallaby, massor med b-b-b-birds, ett piggsvin, fesk, och inte minst sa sag jag en skata spoa skiten ur en annan stor odla. Coolt.

Dessutom har jag fyllt ar. Jag har blivit ytterligare ett ar aldre och visare. Framfor allt visare. T.ex. vet jag att om man haller i en kangurus svans sa kan den inte hoppa.

Cheers!

(ps. om man haller i en manniskas ben kan hon inte ga...)