tisdag 26 oktober 2010

I'm on a boat, motherfuckers!

Nu har jag kommit till Oslo och flyttat in i en båt. Max hygge heter han, för det är faktiskt en han. Det är kallt, trångt och skräpigt, men samtidigt hur mysigt som helst, och de som bor där är ett riktigt gäng sköningar. Det är skitkul att vara tillbaka på jobbet. Jag fick 9000 tillbaka på skatten. Jag har haft den grymmaste helgen ever, utgång i dagarna tre. Det eskalerade! Oslo är iskallt men fint, och utsikten från båten är fantastisk. Biljetter till Raised Fist och Gogol Bordello är bokade. Jag har dansat bugg. Jag är glad!

tisdag 19 oktober 2010

nonsens

Sista kvällen hemma i Hissjöstugan. Lite sorgligt. Men det ska bli kul att komma tillbaka till alla i Oslo. Sj har för en gångs skull skött sig, och biljetten gick på ynka 114 spänn. Snyggt. Jag har egentligen inget av värde att säga, men som vanligt när det är packning och städning på gång blir allt annat helt plötsligt så mycket mer intressant. Jag har sytt om ett par fula fula jeans till ett par mindre fula jeans. Jag har omvandlat en juicekartong till en plånbok. Jag har sorterat lapptäckslappar. Jag har gjort en grym spellista på ipoden. När idéerna på onödigt görande tar slut finns ju alltid internet!



Vilket håll snurrar hon egentligen åt...?

Igår åkte jag till Nyköping och hälsade på Malin, som, dagen till ära, bjöd på pannkakstårta. Den i särklass bästa tårtan. Jag saknar Malin. Jag gillar inte att bara få träffa henne en eller möjligen två gånger i halvåret. Inte ok.

Jahapp. Nu kan jag inte ens komma på saker att underhålla mig med här längre. Eller er. Så då återstår väl bara själva packningen då...

söndag 17 oktober 2010

Idag har jag fått en försenad födelsedagspresent. Ganska så rejält försenat. En tre år gammal 21-årspresent närmare bestämt. (Herregud, kan det vara tre år sedan man fyllde 21?! Inte...ifjol?)

I alla fall var det världens finaste present. Jag fick åka till kolmården och hälsa på delfinerna. Mamma och pappa följde med som åskådare. Först var det föreläsning om delfiner och valar i ett par timmar, innan det var dags att ge oss ut i bassängen och hälsa och klappa och pussa på delfinerna. Jag fick leka med världens bästa Vicky.

Nu är tyvärr bilden väldigt suddig, men det får duga tills cd:n med bättre bilder dimper ner i posten. Och om det är någon som undrar så känns en delfinmage ganska exakt som ett jättelikt, kokt och skalat ägg!

fredag 15 oktober 2010

kulkulkul

Jag har en viss förkärlek för maritima ordvitsar. Idag kom jag på en ny!

-Vilken är havsmonstrets favoriträtt?
-Fish and Ships!

Hahahaha.

Fast...vad är egentligen ett havsmonster?

Snabba cash

De lättaste 50 spänn jag någonsin tjänat. Allt jag behövde göra var att hitta pappas älgstrumpa, som låg längst upp i tvättpåsen. Ka-ching!

torsdag 14 oktober 2010

7 shots

Efter genomlyssningen av Volbeats nya kan jag bara konstatera att den, inte helt oväntat, är något av en besvikelse. Detta gäller dock inte riktigt alla låtar, och i vanlig ordning hakade jag upp mig på en. 7 shots går nu, i princip, på repeat här hemma. Inte helt olik the Outlaws- Riders in the Sky, men det kanske är meningen?



Här har ni en lista på 7 shots.

*Minttu med obo'y. Så enkelt. Så gott.

* Slippery Nipple. Sambucca och Bailey's, i två lager. Dracks av oss i kopiösa mängder under Magalufsäsongen. Vi kallade dem little beavers och betalade 1 euro styck. Nu mera kan jag varken dricka sambucca eller bailey's.

*Apple pie. Apple sourz, äppeljuice eller något annat äppelsmakande, vodka och kanel.

* Godisshots. Nostalgi. Ta en trekvartsfull flaska vodka och häll i någon form av godis, helst ska det vara av hårt slag. Gelé- och skumgodis blir inte bra. Krossa gärna karamellerna så går det hela lite snabbare. Låt stå och skaka lite då och då tills godiset är helt upplöst. Det kan ta ett par timmar till ett par dagar. Om du är lite otålig kan du ställa flaskan i ett varmt vattenbad. Turkisk peppar och polkagris hör till klassikerna, men prova även med Vicks blå, hallon/lakritskarameller, Werther's original, jättesur eller ett gäng nedsmälta piggelinglassar.

* Cобака. Betyder hund på ryska och dracks av oss med stor entusiasm i en hemlig källarbar i södra Ukraina. Det är grenadine och vodka med tabasco. Efter att man druckit sin shot äter man en liten inlagd gurka med superstark senap på. Fantastiskt!

* Tequila Suicide. Bland det dummaste och mest meningslösa man kan göra. Likt förbannad var det just det vi gjorde den där galna natten på Blues Bar. En helt vanlig tequila-shot, fast man snortar saltet och klämmer ut citronsaften i ögat. Klyftigt. För övrigt så gillar jag att byta ut saltet mot tabasco när jag dricker tequila. För en lite juligare variant kan saltet bytas ut mot kanel och citronen mot apelsin.

* Jellyshots. SÅ FORT MAN SKA GÖRA NÅNTING TREVLIGT SÅ GÅR DET SÅ HÄR. Tacky, tacky, tacky, men samtidigt liiite kul. Den enkla varianten är att köpa gör-din-egen-gelé-påsar på ica, följa instruktionerna, men byta ut vattnet/delar av vattnet mot valfri sprit.

Annars går det bra att transformera nästan vilken välsmakande cocktail som helst till en vidrig slemklump. Då tager man 3 gelatinblad och lägger dem i blöt. När de börjat mjukna tar man upp dem och kramar ur dem. Vidare lägger man dem i en kastrull tillsammans med 2 msk vatten och värmer upp på svag värme tills de smält. Låt svalna lite grand. Blanda ihop en stor variant av den cocktail du vill använda. Du behöver ungefär 20 cl, och det funkar bäst med cocktails/shortdrinks som är ganska starka, och inte har för mycket övrig vätska i sig. Det kan även vara bra att tillsätta lite extra socker(lag) och ev. lite karamellfärg för att det i alla fall ska se lite trevligare ut. Blanda tillsammans med gelatinet och häll upp i shotsglas eller formar. Låt stelna några timmar i kylskåp. Mojitosjelly, någon?

Cобака. A shot of a shot. Hah.

onsdag 13 oktober 2010

Life is good at the lake...

Det är ett ganska rofyllt liv jag för just nu. Kyle har åkt till Australien, Sadiq till Kanada och Anna till Oslo, så när de koreanska är på jobbet står stugan tom, sånär som på mig själv och katten. Jag traskar runt i hissjöskogarna och krafsar på svampar och barr. Rycker upp ett par morötter ur landet. Bakar en och annan kaka. Petar då och då in en pinne i brasan. Tar ett glas, eller två, av pappas hembryggda öl. Lyssnar på musik. Klappar gamla Trussle och har inte hjärta att kasta ut honom i höstnatten när det är läggdags.

Ikväll var det fotboll. Ingen vidare insats från vår sida, men förlusten kändes ganska väntad. Holland imponerade, som vanligt. Jag med, genom att på förhand tippa rätt slutresultat. Det händer inte ofta.

Det finns en låt jag har letat efter ett bra tag. En kille som brukade komma och spela i baren där jag jobbade i Byron Bay spelade ibland en låt på sin gitarr som jag tyckte var så fin. Dessvärre hann jag aldrig fråga vad det var. I helgen var vi i Linköping på folkmusikfestival. Vi lyssnade på konserter och dansade polskor så golvflisorna yrde. Under en konsert med Hedin/Hazelius sjöng Esbjörn helt plötsligt en låt av en Paul Brady, som han hade översatt till svenska. Jungfrun och soldaten kallade han den för, och hör och häpna, det var den låten jag letat efter!

måndag 11 oktober 2010

Cirkus Cirkör feat. Irya's Playground presents Inside Out

Igår packade hela familjen Karlsson in sig i bilen, precis som på den gamla goda tiden. Bara liiite trängre. (Jag skyller på Johannes lår) Färden gick mot Alby, hangaren och cirkus cirkörs fantastiska föreställning Inside Out.

Tyvärr, som så många gånger förr när jag har varit och tittat på någon form utav föreställning, gick jag därifrån inte bara med glädjen över att få ha upplevt något helt fantastiskt, utan också med ett litet uns avund och bitterhet. Jag vill också vara riktigt, riktigt bra på någonting. Någonting häftigt. På att dansa. Åka snowboard. Hoppa högt eller springa snabbt. Kunna klättra på en stång högt högt uppe i luften och med huvudet först kasta mig ner och stanna ett par centimeter ovanför marken. Åtminstonde kunna gå balansgång på ett gäng ölflaskor... Sådan är jag tyvärr. Lite bitter över att andra kan saker som inte jag kan.

Men missförstå mig inte helt. Det var fortfarande, och det här kan inte sägas många gånger nog, helt fantastiskt. Vackert, kul och lite sorgligt på samma gång. Och Irya's playground's fina låtar som passade så bra till. Fantastiskt.

skogs