fredag 27 januari 2012

Gelaskins


Gelaskins är en bra grej. Ett kanadensiskt företag som fixar apsnygga silikonskydd till telefoner, mp3s, datorer och typ allt annat. Om de inte har färdiga mallar till den apparat man vill skydda är det bara att skicka in mått så fixar dem, om de inte har den bild man vill ha kan man ladda upp sin egen och tröttnar man på looken är det bara att ta av och byta. Sjukt bra. Pimpa på nu! Själv har jag från och med igår världens snyggaste lilla dator och världens snyggaste ipod. 

söndag 22 januari 2012

fredag 20 januari 2012

It's a kind of magic!

Jag och Adrian har blivit lite smått besatta av magitricks och sträckkollat på hela serien Penn & Teller- Fool Us. Penn & Teller är ett känt amerikanskt magikerpar och den här serien går ut på att andra magiker får komma upp på scenen, visa ett trick och sen ska Penn & Teller gissa hur de gjorde det. Om de inte lyckas får magikern i fråga komma och uppträda på deras show i Las Vegas. Bra koncept. Han som heter Penn är sjukt jobbig och stökig, men man får se en hel del coola tricks. Det här t.ex.



Sen till det som är lite tråkigt; google. Man blir ju så sjuuuukt nyfiken på hur de gör, och när lösningen bara är ett par musklick bort är det svårt, för att inte säga omöjligt att hålla sig. Och det tar ju lite bort charmen med det hela. På den gamla, goda tiden innan google kan jag tänka mig att olika tips och tricks höll sig inom magikercirklar. Nu kan man, utan någon större ansträngning, lätt få tillgång till alla hemligheter. Ofta är det magiker själva som inte kan låta bli att skryta med att de vet hur det görs. Tricks som har förbluffat människor i generationer (hur GÖR de egentligen när de sågar itu henne?!) blir plötsligt allmän vetskap. Magin försvinner. Och många gånger blir man besviken när man får lösningen, men likförbannat kan man inte låta bli. Det var bättre förr, va?

torsdag 19 januari 2012

Läs en bok då!

Gört. Jag läser på tok för lite böcker nu för tiden. Jag saknar den svunna tiden när man hade mer tid och bokbussen kom varannan vecka och man fick låna nästan hur många böcker man ville och sträckläsa 20 stycken i ett varmt tält ute på gräsmattan. Och när jag faktiskt har lite tid till läsning, ofta innan man ska sova, är jag alldeles för trött för de tungviktare jag egentligen är sugen att ge mig in på. Men en liten mer lättläst en orkar man kanske med. Två fina som jag har läst i år är de här;


Eskil-riddaren av syrénbersån har Gunilla Linn Persson skrivit och är en kort, men fin och sorglig historia om en kvinna som heter Karl-Astrid och som någonstans i slutet av fyrtioåren får en son. Sonen är mongoloid, som det hette på 50-talet då boken utspelar sig, och trots att det är brukligt att lämna bort sådana barn bestämmer sig Karl-Astrid för att behålla honom. Sjukt fin bok. 

Den andra boken, Boktjuven av Markus Zusak, har jag velat läsa länge. Jag har önskat mig och önskat mig, inte har jag gått och köpt den. Det var liksom en bok som jag ville . I julas fick ja'n. Den kanske klassas som en ungdomsbok egentligen, men det är väl inte så noga. Döden själv berättar en historia om en liten flicka som växer upp i ett fattigt område i nazityskland. Flickan älskar böcker och knycker dem där hon kommer åt. En ganska stillsam bok, men fin. 

Seså, läs bok. 

onsdag 18 januari 2012

Om att dammtussar är bevis på att man har gjort något roligare...



Idag var planen att jag skulle städa efter jobbet. Städa, damma, diska och tvätta. Men så fort jag ens tänker tanken på att sätta igång kommer jag på tusen andra grejer som jag egentligen MÅSTE göra först. Typ limma fast en apa och ett bokmärke i en ram. Sen, när och om, jag faktiskt kommer igång med städningen hittar jag alltid en massa grejer som jag hellre vill leka med. Så var fallet även idag. En ful anteckningsbok och ett fint papper. Jag slog in. Det var så kul och framkallade sådana fantastiska minnen från när man var sju och äntligen fick börja skolan och slå in läseböcker, så jag fortsatte. Jag slog in alla böcker jag kunde hitta. Det blev helt sjukt fult när alla böcker såg likadana ut så jag slog ut dem igen. Väl spenderad tid. Nu ska jag skriva ner alla de bästa, välbeprövade recepten i min nya bok. Tur att jag har köpt rosor till Adrian. Inte en chans att han kan bli sur nu!


tisdag 17 januari 2012

Wild, Wild West


Så hade det blivit dags för årets julbord. Eftersom vi har fullt upp på jobbet innan jul kör vi lite i efterskott. Årets tema var wild, wild west!


Två taggade tjejer!





Årets, i särklass, snyggaste mustasch!


Årets bästa utklädnad!



Världens finaste kaktus samt årets ansatt på Cafe Christiania!

lördag 14 januari 2012

Matematik

Jag håller på och försöker att anmäla mig till en distanskurs i Matematik B. Jag har insett att man behöver den för att komma in på något vettigt, och i skolan valde jag bort den till fördel för andra viktiga kurser så som Snabbmat. Men jag är egentligen ganska bra på matte;

4 förpackningar gula piprensare á 25st. Varje piprensare delas i 6 = 600 kaktustaggar = en jävla massa pill!

Sen kan jag också härmed meddela att även jag har en mjuk sida vad gäller musik. Den här är till Cilla.

Chilla Cilla!


fredag 13 januari 2012

Hemsedal 360



Jag glömde ju att säga att jag kom iväg till Hemsedal till slut. Och tur var väl det. Vi hade det fantastiskt bra, och på köpet blev jag frisk. Ingenting som inte lite fjälluft kan bota!


Hemsedal 360 är en stor träff för folk som jobbar inom servicebranschen. Vi blev inbjudna av våran tobaksleverantör, BAT. De bjöd på allt, hela tiden. Första kvällen hade de ordnat en cool välkomstfest med seriebubblor och 50-talsmusik. Sweet. Stackars tjejen ovan stod sådär i flera timmar och fick inte bli kissnödig. 


Ut på tur, aldri sur!!!


Slitna, men glada. Sista kvällen, inne på saloonbaren. Good times, tjejer!

torsdag 12 januari 2012

A Trip Down Memory Lane

För några år sedan fick jag en sån där 10-årsdagbok av min mor. Sedan dess har jag knåpat ner ett par rader om vad som har skett varje dag. Om jag läser lite i den hittar jag en massa saker som jag hade glömt att jag hade gjort. Och saker som jag har förträngt. Och en massa fina saker som jag kommer ihåg, men kanske inte så ofta tänker på längre. Dessutom är det ingen som kan räkna med att gå som segrare mot mig ur en diskussion om vad som hände när. Jag har bevis.

Idag, den 12 januari år 2007 bodde jag i London. Jag firade 6 månader med min dåvarande pojkvän Alex. Vi drack pints på John Snow, åt fajitas och bowlade på världens bästa bowlingställe, Bloomsbury Bowling.

År 2008 var jag hemma i skogen. Jag sov, åkte till Julita och sen hade vi julgransplundring med fiskdamm.

För tre år sedan, 2009, samma dag, var det måndag. Jag var i Australien med min syster och bror. Vi mötte upp med coola surfkillen Kyle i Sydney och åkte iväg på en veckas surfläger.

Ett år senare, 2010, var jag kvar i Australien, och bodde med coola surfkillen Kyle. Jag surfade, målade en bondes hus och såg Avatar i 3d.

För exakt ett år sen bodde jag här i Oslo och Gabbi kom från Skottland och hälsade på. Vi drack öl på Cafe Sør och white russians hemma hos syrran.

Där ser man.

fredag 6 januari 2012

Då var man tillbaka i Oslo igen, och det började inte bra. Första dagen på jobbet blev jag sjuk. Förmodligen är det något livshotande. Feber och en stor elak klump i halsen. Den trevliga doktorn påstod att det inte var värre än en liten virusinfektion och föreslog att jag skulle gå hem, vila och dricka lite te. Så här ligger jag nu, ett par dagar senare och förtvinar långsamt i min egen svett. Jag har sett hela Sagan om ringen-triologin och googlat efter banantelefoner. Nu har jag tråkigt. Det värsta är att jag och Cilla ska åka till Hemsedal på söndag. Vi har fått biljetter med mat, boende och liftkort betalt. Och nu kanske jag inte kan följa med. Det är så sjukt dålig timing att bli sjuk nu. Jag är mer än lite bitter. Och pytteliten. Så liten man bara blir då man ligger i feber och saknar sin mors svala hand. Nu ska jag svettas lite till, hej då!

Ps. Det här är mitt hundrade inlägg. Jubileum.

tisdag 3 januari 2012

Åter en vinnare!

Rubriken är snodd av brorsan. Det är även följande lilla vers.

Klippa, klista, limma och sy,
ta en gammal, gör en ny!

I December har det pysslats. I smyg.

 

Ett par gamla dukar blev en fin skål och mammas tröja blev en råtta

 

Ett par små flickbyxor blev en fågelskallra och lite julpynt blev till örhängen

 

Oönskade tallrikar och ljusstakar blev fina, nya tårtfat och en gammal bok blev en ny.
Återvinning is the shit.



måndag 2 januari 2012

Snö!

1 januari snöade det! I en halv dag, innan det övergick till regn igen. Men vi hann i alla fall bygga en ståtlig snögubbe och planera, förbereda och halvt genomföra en snöbollsattack.



 


I år har alla som har kommit och hälsat på i Hissjöstugan under juletiden fått rita (minst) ett par memorybrickor. Detta har resulterat i att vi nu har världens snyggaste och klurigaste memoryspel. Ett litet gästboksmemory, helt enkelt. 

Gott Nytt År

 

Sista dagen 2011 inleddes med rimfrostpromenad, följt av en väldigt nostalgisk dusch. Herbal Essences har länge varit mitt favoritschampo så förtvivlan var stor när det för ungefär ett år sen slutade säljas. Men i badrummet hemma i skogen, bakom handdukar, hängde en gömd påse med en liten skvätt kvar. Bra sparat, mamma. Så för sista gången är mitt hår så lent och fint och väldoftande som det bara blir av Herbal Essences. Gul.


Sen var vi på mammas och pappas årliga nyårskonsert. Tydligen fick man applådera i kyrkan.



Mat...

 
...och dryck. Skål!

 

                         Can var inte så duktig på att spruta champagne, men hade en fin reflex.
                             Stort fyrverkeri, eller litet tomtebloss? Ingen såg någon skillnad!


Gott Nytt påre.

 

Sen spelade vi spel, musik och spådde i tenn. Jag fick en våg. Någon tolkade det som att mitt liv kommer att gå i vågor under det kommande året. Kul. Det gör det ju jämt. Jag hoppas mer på surfing.

Som nyårslöfte hade jag tänkt sluta snusa och sluta äta godis. Jag insåg snart att jag inte kommer klara mig utan det ena utan att ha det andra. Så hela 2012 är det nu godisförbud.