söndag 15 december 2013

Bästa affärn i stan!


Ett dataspel. En bok. En marimekkotröja med päron. Ett vykort. Ett garnnystan. En liten sked. Finaste jultröjan. En hög julpyssel. En matta. En till sak som jag inte kan visa pga inte vara nyfiken innan jul. 

Priset för allt detta undrar ni? 46 spänn. 46! Överskottsmarknaden i Katrineholm. Bästa affärn i stan!

fredag 13 december 2013

Glad Lucia!


Två roliga saker som har hänt senaste veckan;


Jag åkte till Oslo och pratade så mycket med gammal vän och syster att jag fick ont i halsen. Sen kom Adrian farande från nordpolen med en kapetkalender i högsta hugg! Vi hälsade på mamma Tove på operan och fick se när de testkörde nötknäpparråttan! 


Vi åt middag med resten av galna familjen innan det var dags för Gogol Bordelloz med efterföljande Balkan Beat Party! Alltid bäst. 


Den andra trevligheten ägde rum i tisdags då det var dags för Hobbitpremiär och den här gången fick jag med mig självaste barndomsbästisen. 



Åh, den var så himla mysig. Det gör mig ingenting alls att de har ändrat så pass mycket från boken. Och det som den fått en del kritik för, att större delen av filmen bara är en lång, seg transportsträcka med ganska lite action, är nog det jag gillar mest! Det är ju så fint. Och Bard! Åh, don't get me started on Bard!

onsdag 4 december 2013

Dust in the vind

Idag var jag uppe på vinden!

 Det var väl inget märkvärdigt, kanske ni tänker nu, men det var det faktiskt. Jag har velat gå upp på vinden så länge jag kan minnas


Vägen upp till vinden går nämligen genom en hemlig lucka i taket på en garderob. Som är full av rena lakan. Därför har man inte fått klättra upp där. Men idag skulle sotaren komma och titta på skorstensröret som befinner sig där i krokarna och då var mamma tvungen att ta ut alla lakan och då fick man ÄNTELIGEGENE gå upp. Jag måste erkänna att jag hade ganska stora förväntningar på vinden. Ingen har varit där på gud vet hur länge, och i princip skulle där kunna finnas vad som helst. Typ reliker och artefakter, skatter och mumier, minnen från förr eller i alla fall ett gäng fladdermöss. 

Så lite besviken blev jag allt när jag kröp in och allt jag såg var damm och sågspån och spindelväv och råttbajs och damm. Inte en fladdermus i sikte. Men efter lite krafsande i sågspånet fick jag ändå med mig två skatter ner...


...ett fulländat råttskelett...



...och en hög tidningar från 1938. Inte så pjåkigt, trots allt.