onsdag 27 november 2013

Sent i November

Här händer det inte så mycket nu för tin. Jag har varit väldigt, väldigt trött och ganska oinspirerad senaste tiden. Jag skyller på mörka november och världens tillstånd. Men det börjar dra ihop sig mot advent och juletider så snart piggnar jag nog igång ska ni se!


På dagarna läser jag matte och det kan man säga vad man vill om, men lite humor har de iaf klämt in mellan andragradsekvationerna...


Och ibland får man en liten uppmuntringsskattjakt och då kan man hitta en snus!


På kvällarna jobbar jag lite ibland och på nätterna pysslar jag. Den här paint-by-numbers-katten är på väg till Sue, hon som skickade mig fiskväskan.

 

Med jämna mellanrum trillar fantastiska saker ner i brevlådan. Från USA, Stockholm, Frankrike, Nederländerna, Italien, Polen, Sydafrika, Nässjö... Det är de bästa dagarna. 


Och Stinsen. Alltid Stinsen. 

måndag 11 november 2013

Kayangel

Det finns en plats här på jorden som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Kayangel. Den lilla atollön som ligger längst norrut i den lilla önationen Palau. De kritvita sandstränderna med det knallblåa vattnet, kokospalmerna som vajar och knakar i vinden, de flygande hundarna som avtecknar sina siluetter mot natthimlen, de två små huvud"vägarna" som löper längs ön, kantade av hibiskusblommor och plumeriaträd, lukten av bränd kokos och fladdermusmusk, det ständiga ljudet av paluansk musik från en mobiltelefon och känslan av att det inte gör någonting att inte göra någonting.



Men det mest fantastiska med Kayangel är familjen Lazarus, som med en gång när vi kom till ön adopterade mig och Charlotta, gav oss våra paluanska namn och lät oss bli en del av deras familj. Innan vi åkte därifrån fick vi plantera varsin kokospalm och varsin bananpalm för att vi skulle veta att vi alltid var välkomna tillbaka. 



För några dagar sedan drog supertyfonen Haiyan rakt in över lilla Kayangel. Större delen av ön totalförstördes. Hus, träd, odlingar, skolan... Men alla 69 människor som trotsade evakueringsordern och stannade på ön klarade sig, och familjen bor nu hos sina släktingar på Palaus huvudö. Det hela kunde alltså ha slutat mycket värre, och jag vet att tyfonen har gjort större skada på andra håll, men det gör ont i hjärtat att se bilderna och tänka på vad som har hänt med den vackraste platsen jag vet om. Och att veta att familjen har förlorat sitt hem, och är utan kläder och andra saker. 

Jag har i alla fall idag fått ett mail från dem och de mår, trots allt, bra allihopa. Och även om det kommer dröja innan de åter kan flytta tillbaka till sin paradisö har pappa Lazarus redan planterat nya banan- och kokospalmer till mig och Charlotta, istället för dem som tyfonen tog.

onsdag 6 november 2013

Den känslan.

När man kommer hem efter att ha lämnat sin kära uppe i nord och rest hela dagen. Och har en hel hög med post som ligger och väntar på en. Och det där i ligger ett paket från någon man inte känner. 


Och man öppnar paketet försiktigt och får syn på det här mönstret. 


Och sedan det här ögat som kikar fram...?!


Och man sliter upp resten och hittar den mest fulländade väskan i tidernas tid. 

Den känslan.

tisdag 5 november 2013

Face your fears!

Varning för skitläskiga bilder!


Det här är Adrian, en helt vanlig tioåring. Men idag är ingen vanlig dag, för idag ska Adrian gå till tandläkaren.


När han kommer fram blir han lite ängslig...


...och när tandläkaren ropar upp hans namn blir han rädd på riktigt och vill inte följa med in. Det skulle han ha tänkt på innan han åt så jävla många geléhallon, säger tandläkaren. 


Och det är bara för stackars Adrian att ta plats i stolen. 



Men när man har varit duktig hos tandläkaren får man klistermärken. Så slutet gott, allting gott. 

fredag 1 november 2013

Hur man förgyller en torsdagskväll i Bardufoss

Steg 1: Sätt på filmen "Burn after reading"

Steg 2: Ta en shot varje gång Osbourne Cox säger "Fuck"