tisdag 22 september 2009

B-b-b-bird bird birds...

I varje buske och snar har i Australien traskar varldens laskigaste och fulaste fagel omkring till ingen nytta. Sa har ser den ut. Bushturkey.



Har om dagen brot sig en av dem in i vart lilla hus. Forsokte flaxa ut genom det stangda fonstret, fick panik och ett fullstandigt kackalorum brot ut. Den skrek och kacklade, flaxade och flog. In i koket, och slog sonder varenda glas och tallrik innan den med huvudet bankade loss myggnatet fran koksfonstret och flaxade ivag....

Och igar traffade vi en annan liten fagel. En liten rufstufs som var for liten for att flyga satt mitt i vandzonen utanfor varat hus och bara vantade pa att bli pakord. Efter en galen fageljakt fick vi in den lilla rackaren i en lada och korde ivag med henne till en trevlig fageldam som, tillsammans med sina 20 faglar av olika sorter, bodde en bit utanfor Byron. Dar fick lilla skrikfageln Maria ett nytt hem!

Det var bara det.

1 kommentar:

  1. Är den så ful då? Den kanske bara är missförstådd... Du menar väl gapskrikan Maria..? :P Man ser inte de sista två fotona!

    SvaraRadera