måndag 26 maj 2014

Igår var det ju som bekant Europaparlamentsval och framåt kvällskvisten började de första siffrorna rulla in. Glädjen över att Miljöpartiet blev näst störst, och puttade ner moderaterna, samt att FI knep åt sig ett mandat, byttes snart ut mot klump i magen.

Var tioende person som röstade igår i Sverige röstade på SD. Och runt om i övriga Europa ser det långt ifrån bättre ut. I Frankrike röstade 25 % på Front National, partiet som grundades av mannen som antydde att "Monseigneur Ebola" kunde vara en lösning på Europas invandringsproblem... Även i Storbritannien och Danmark är nationalistiska partier störst.


Här ser ni en preliminär karta över vilka länder som skickar rasister, förlåt främlingsfientliga, nej förlåt igen, invandringskritiska partier till EU-parlamentet. Bilden kommer härifrån

Det pratas om kalla vindar som blåser, och det verkar som om många har glömt att EU bildades för att vi skulle hålla sams. Det är dags att vi skärper oss. 

Ps. Här är en bra krönika ni kan läsa. 

1 kommentar:

  1. Bra rutet! Hoppas det är många som läser det du uttrycker och tänker till och gör det man kan göra.
    Tänker börja med att dela ut teskedar från och med nu - läs anledningen här:

    "Teskedsorden bildades i augusti 2006. Ordens motto och budskap är För tolerans Mot fanatism och inspirerades av några rader i den israeliske författaren Amos Oz bok Hur man botar en fanatiker. Teskeden är en symbol för handling. En människa handlar enligt Amos Oz på ett av följande tre sätt om det börjar brinna:

    Hon springer från eldsvådan så fort hon bara kan och bryr sig inte om dem som inte kan springa.
    Hon skriver en ilsken insändare till tidningen och kräver en ansvarig makthavares avgång.
    Hon hämtar en hink vatten och öser det över elden. Och om inte hon har någon hink så tar hon ett glas och om hon inte hittar ett glas så tar hon en tesked. Alla människor har en tesked och om vi alla tar en tesked med vatten så kan vi faktiskt släcka elden."

    SvaraRadera