fredag 2 augusti 2013

Senaste nytt från skogen

Till skillnad från gemene man, som nu börjar återgå till en vardag full av jobb och andra viktiga sysselsättningar, har jag ju sommarlov på obestämd tid. Det som har upptagit större delen av min tid de senaste veckorna, förutom spridda skurar av framtidsångest, är bärplockning, syltning, saftning, torkning och jäsning. Men det ska jag inte tråka ut er med (än). Det har nämligen hänt en hel del andra viktiga saker också. 


En vanlig sketen måndag, t.ex, gick en fotoskattjaktstävling av stapeln hemma i Hissjöstugan. Vi gav oss ut i trädgården med kamerorna i högsta hugg och letade bland annat efter snoppar och snippor. Det var olidligt spännande, men mamma kammade till sist hem vinsten med en extra stilpoängsstjärna. 

 

En annan dag gav vi oss ut på myrarna för att se om det fanns hjortron i Sörmland. Det gjorde det. 


När världens finaste tvååring ställde till med födelsedagskalas designade vi ett eget fiskespel. Typiskt bra idé att lära ungarna vad som är ok att fiska på en gång liksom...


Jag hängde en del med den här snubben som tyvärr har pyst iväg långt ut i de nordnorska ödemarkerna för att lära sig flyga. 


Men innan dess hann vi från våra solstolar spana in både fladdermöss och alldeles riktiga UFO:n. 


Och på tal om att lära sig flyga var fågelboet ute i vedboden en dag helt plötsligt tomt. Lite snopet kändes det allt, kidsen blir stora så fort nu för tin. 


Vi fick trösta oss med ostpicnic framför världens bästa kanske film; svartvit kattvit!


Och sen har vi druckit öl förstås. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar