torsdag 14 oktober 2010

7 shots

Efter genomlyssningen av Volbeats nya kan jag bara konstatera att den, inte helt oväntat, är något av en besvikelse. Detta gäller dock inte riktigt alla låtar, och i vanlig ordning hakade jag upp mig på en. 7 shots går nu, i princip, på repeat här hemma. Inte helt olik the Outlaws- Riders in the Sky, men det kanske är meningen?



Här har ni en lista på 7 shots.

*Minttu med obo'y. Så enkelt. Så gott.

* Slippery Nipple. Sambucca och Bailey's, i två lager. Dracks av oss i kopiösa mängder under Magalufsäsongen. Vi kallade dem little beavers och betalade 1 euro styck. Nu mera kan jag varken dricka sambucca eller bailey's.

*Apple pie. Apple sourz, äppeljuice eller något annat äppelsmakande, vodka och kanel.

* Godisshots. Nostalgi. Ta en trekvartsfull flaska vodka och häll i någon form av godis, helst ska det vara av hårt slag. Gelé- och skumgodis blir inte bra. Krossa gärna karamellerna så går det hela lite snabbare. Låt stå och skaka lite då och då tills godiset är helt upplöst. Det kan ta ett par timmar till ett par dagar. Om du är lite otålig kan du ställa flaskan i ett varmt vattenbad. Turkisk peppar och polkagris hör till klassikerna, men prova även med Vicks blå, hallon/lakritskarameller, Werther's original, jättesur eller ett gäng nedsmälta piggelinglassar.

* Cобака. Betyder hund på ryska och dracks av oss med stor entusiasm i en hemlig källarbar i södra Ukraina. Det är grenadine och vodka med tabasco. Efter att man druckit sin shot äter man en liten inlagd gurka med superstark senap på. Fantastiskt!

* Tequila Suicide. Bland det dummaste och mest meningslösa man kan göra. Likt förbannad var det just det vi gjorde den där galna natten på Blues Bar. En helt vanlig tequila-shot, fast man snortar saltet och klämmer ut citronsaften i ögat. Klyftigt. För övrigt så gillar jag att byta ut saltet mot tabasco när jag dricker tequila. För en lite juligare variant kan saltet bytas ut mot kanel och citronen mot apelsin.

* Jellyshots. SÅ FORT MAN SKA GÖRA NÅNTING TREVLIGT SÅ GÅR DET SÅ HÄR. Tacky, tacky, tacky, men samtidigt liiite kul. Den enkla varianten är att köpa gör-din-egen-gelé-påsar på ica, följa instruktionerna, men byta ut vattnet/delar av vattnet mot valfri sprit.

Annars går det bra att transformera nästan vilken välsmakande cocktail som helst till en vidrig slemklump. Då tager man 3 gelatinblad och lägger dem i blöt. När de börjat mjukna tar man upp dem och kramar ur dem. Vidare lägger man dem i en kastrull tillsammans med 2 msk vatten och värmer upp på svag värme tills de smält. Låt svalna lite grand. Blanda ihop en stor variant av den cocktail du vill använda. Du behöver ungefär 20 cl, och det funkar bäst med cocktails/shortdrinks som är ganska starka, och inte har för mycket övrig vätska i sig. Det kan även vara bra att tillsätta lite extra socker(lag) och ev. lite karamellfärg för att det i alla fall ska se lite trevligare ut. Blanda tillsammans med gelatinet och häll upp i shotsglas eller formar. Låt stelna några timmar i kylskåp. Mojitosjelly, någon?

Cобака. A shot of a shot. Hah.

2 kommentarer:

  1. Kuuuuul! Det superstarka äckelpäcklet från shotbaren i London fick inte den äran ser jag. Bra. Sambucca/Baileys = mmm...

    SvaraRadera
  2. Jävlar du, den glömde jag ju! Den som är så god. Detta måste inom kort åtgärdas!

    SvaraRadera