söndag 8 september 2013

Från slott till koja

Till dig som är i husköpartagen, men som känner att det där med ett vanligt, hederligt radhus inte helt lockar, har jag här tagit fram en liten lista med förslag på alternativa bostäder. Skulle det vara något som faller dig i smaken finns samtliga på hemnet.


Först ut är ett helt vanligt, litet hus, med en inte fullt lika vanlig trädgård. För 250 lakan ingår timmar av underhållning, och du slipper barnfamiljen framför som vägrar respektera sju-slags-regeln. Det bästa av allt är att din barndomsdröm blir till verklighet när du ser Ditt namn längst upp på den prestigefyllda banrekordlistan! 


Den som vill ha lite mera svängrum kan för samma, nätta summa förvärva gamla bruket i Munkfors. 

 

Här får du hela 26 rum, av något varierande standard, och då är inte ens tornrummet på bilden inkluderat! Kanske något för den händige?


För dig med den lite större plånboken kan jag varmt rekommendera Ållonö slott. Du blir närmare 40 miljoner fattigare, men ett rosa slott med balsalar och osaliga oxenstierneandar rikare. Som hittat!


Är du inte så mycket för allt vad adligt överflöd heter, och hellre lever lite mer spartanskt kanske det skulle passa bättre med den här gamla fäbodvallen utanför Vemdalen. Grästak, vedeldad spis och utedass, vad mer kan man väl önska sig?


Enkelt leverne står också att finna här på Ölands östkust. Den här väderkvarnen kommer med sovloft, köksdel och utedass. Perfekt för dig som trivs bäst i öppna landskap. 


Vill du komma ännu lite närmare havet kan jag här presentera Dämmans fyrplats. Alla har vi väl någon gång drömt om att få bo i en fyr, och kanske är det nu dags att göra slag i saken. Lämpligt för folkskygga eremiter/författare med egen helikopter. 


Är du en av oss som tycker att en ynka fyrö är lite futtigt? Då kanske du istället ska ta och slå till på en helt egen arkipelag. 15 mille och du blir ägare till fem öar av bästa sort. 


Den här byggnaden ser kanske inte mycket ut för världen, men det som gömmer sig bakom denna gråa fasad är inget mindre än norra Europas enda magiska teater.


Jag upprepar, magiska teater. Need I say more?


Slutligen har vi idylliska korsvirkesgården Simontorp. Här får man väga för- mot nackdelar. Som att bo mitt i en Astrid Lindgren-saga mot att bo i Sjöbo.

Sådärja. Jag hoppas att ni hittade något som passade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar