I bland annat England har de fattat att ingefära is the shit. Där dricks det ginger beer (alkoholfri och alkoholhaltig), ginger ale och ginger wine så det står härliga till. I Norge kan man köpa ingefäröl, och det är ju bra, men varför inte mixa ihop din alldeles egna variant? Om man orkar göra det enligt konstens alla regler kan man blanda in jäst och väntetid på ett par dygn, men eftersom jag är lite lat och väldigt otålmodig kör jag en snabbvariant.
Släng ner 100g brunt socker, saften från 2 citroner (och kanske lite rivet skal när du ändå är igång) och en liten knöl ingefära (jag tog ca 50g) i en mixer. Mixa. Ha i ca 1 dl naturellt bubbelvatten och mixa lite till. Sila, gärna genom duk för att få bort allt grums, ner i en flaska. När törsten faller på är det bara att blanda ut med mera bubbelvatten. Kanske en skvätt mörk rom om andan faller på. Enjoy!
Underbart gott. Ingefära är bra till allt så här års och hela året runt förresten.
SvaraRadera